Index Vakbarát Hírportál

Hiába Dani Alves bombagólja, a PSG bajnokavatása újra elnapolva

2019. április 17., szerda 20:53

A Paris SG már másfél hete, aztán vasárnap is bajnok lehetett volna, de akkor súlyos, 5-1-es vereséget szenvedett a Lille otthonában. Most a keretben sem szereplő Kylian Mbappé nélkül hiába vezetett 1-0-ra egy bombagóllal, megint vereség lett a vége Nantes-ban.

A 19. percben Dani Alves majdnem 30 méterről, óriási góllal szerzett vezetést, de csak három percig örülhettek a vendégek, mert Diego Carlos egyenlített.

A félidő lefújása előtt egy perccel pedig már a Nantes vezetett Majeed góljával. A második félidő elején Diego Costa egy szép akció végén látszólag második gólját is berúgta, de végül Dani Alves öngóljának írták a találatot - lényeg persze, hogy 3-1-re ment a Nantes.

A PSG cserékkel próbált frissíteni, de csak szépítésre futotta a 89. percben.

Két éve, december elején történt meg az, hogy a PSG egymás után két tétmeccsen kikapott. Akkor a Strasbourgtól bajnokin, majd a Bayern Münchentől a BL-ben. A bajnokságban viszont emberemlékezet óta nem volt ilyen: 2011 november végén a Nancy, majd a következő fordulóban a Marseille győzte le.

A Paris SG otthon a Monaco ellen a hétvégén újfent bebiztosíthatja nyolcadik bajnoki címét, ami zsinórban, 2013 óta a hatodik lehet. 17 ponttal vezetnek a Lille előtt hat fordulóval a vége előtt.

Nantes-PSG

Rovatok