Index Vakbarát Hírportál

Dárdai: Nem vagyok mérges, hogy ezt hozta a sors

2019. április 18., csütörtök 15:59 | aznap frissítve

Dárdai Pál nem haragszik senkire azért, mert távoznia kell a Hertha BSC vezetőedzői posztjáról, derült ki a klub csütörtöki sajtótájékoztatóján.

A futballedző megismételte, a négy és fél év alatt elfáradt, de ennek nem a csapat vagy a vezetőség az okai. Intezív időszakot élt át, ezért pihenésre van szüksége. Elmondta, már legutóbb is nehezen vállalta az egyéves szerződéshosszabbítást.

„Ki tudja, mi történt volna, ha a Hertha évente százmilliókat tudott volna költeni? Az egy más sors lett volna. Boldog vagyok, hogy itt lehetek, nem vagyok mérges vagy ideges, ezt hozta a sors" – mondta Dárdai, aki később más, nagyobb csapatoktól szeretne tanulni.

A magyar tréner kijelentette, hogy mindent a Herthának köszönhet, gyermekei is a berlini klub kötelékébe tartoznak, és elégedettek, hogy a Hertha családjához tartoznak, írta az MTI.

„A fiaim itt vannak. Palkó sorsáról a menedzser és az új edző dönt majd, Márton az U17-es válogatottal jövő héten Európa-bajnokságon lesz, magas szinten játszik korosztályában, számítanak rá, jól szerepel az utánpótlásban."

Michael Preetz klubmenedzser Dárdai utódjáról azt mondta, van idejük arra, hogy a következő néhány héten intenzíven foglalkozzanak a kérdéssel, de mindenképpen olyan edzőt szeretnének kinevezni, aki tisztában van a Hertha értékeivel és felfogásával, és tiszteletben is tartja azt. Lehetséges jelöltként felvetődött a legutóbb az angol élvonalbeli Huddersfieldet irányító David Wagner neve is.

Preetz azt is elmondta, egy év múlva visszavárják Dárdait, akivel közösen döntenek majd arról, hogy 2020-tól az utánpótlásképzésben milyen feladatot kap.

Dárdai a magyar futballt változatlanul segíteni akarja, de a hazai szövetséggel (MLSZ) még nem egyeztetett. „Az MLSZ-szel nem beszéltem, de tudjuk, hogy jó az MLSZ és a Hertha kapcsolata. Az utánpótlás számára jó programot dolgoztunk ki, ami hamarosan elindul, ebbe sok energiát fektettünk, ez segítheti a magyar labdarúgást."

Ne maradjon le semmiről!

Rovatok