Index Vakbarát Hírportál

A kapus teljesen lefagyott Lacazette szabadrúgásától

2019. április 19., péntek 09:35

Kettős győzelemmel ejtette ki a Napolit az Arsenal az Európa Ligából, ezzel az angolok bejutottak az elődöntőbe a Valencia, a Chelsea és az Eintracht Frankfurt mellé, és a legjobb négy között a spanyolokkal folytatják majd.

A londoni 2-0 után Nápolyban 1-0-ra nyertek az angolok Alexandre Lacazette hatalmas szabadrúgásgóljával. Az Arsenal csatára nagyjából 25 méterről, majdnem a kapu közepével egy vonalból próbálkozhatott. Szinte garantált volt, hogy rálövi, a Napoli kapusa, Alex Meret mégsem számolt azzal, hogy ennyire pontosan be lehet helyezni a labdát a bal felsőbe. Lacazette rácáfolt.

Lacazette (Arsenal) gólja a Napoli ellen az EL-ben

A francia csatárnak ez volt a 16. találata a szezonban, egy gól kell, hogy beérje a tavalyi teljesítményét az Arsenalban, igaz, a legjobb lyoni időktől messze van, 2016-17-ben, mielőtt megvették volna az Arsenalhoz, például 37 gólja is volt.

napoliarsenal

A csütörtöki játéknap legszebb gólja ez volt, a legszebb pillanata viszont az Eintracht Frankfurt továbbjutása. Ami Bajnokok Ligájában az Ajax, az a EL-ben hatványozott módon a Frankfurt elődöntős szereplése, ugyanis a német csapat 39 év után jutott újra európai kupa elődöntőjébe. Az előjel jó, hiszen 1980-ban végül UEFA-kupát nyert a Borussia Mönchengladbach ellen, igaz, idén már elfogyott minden német csapat rajtuk kívül, ennyire tehát nem ismétlődik meg a történelem.

A továbbjutást ráadásul nem is akárhogy szerezték meg, 2-4-es hátrányból ejtették ki a Benficát a hazai 2-0-s győzelemmel.

frankbenfica

Rovatok