Index Vakbarát Hírportál

Egy teljesen széteső kapus segített 3-0-ra nyerni a Bolognának

2019. április 20., szombat 17:52

A Bologna 3-0-ra győzött a Sampdoria ellen a Serie A 33. fordulójában, egyre távolabb van a kiesőzónától, már a 15. az olasz bajnokságban.

A Bologna március 10-én kezdte meg nagy sorozatát, az azóta lejátszott hét bajnokijából ötöt megnyert, egyen döntetlenezett, és csak egy vereséget szenvedett. A szombati, Sampdoria elleni győzelmével pedig a hazai mérlege is sokat javult, legutóbbi négy hazai meccséből négyet nyert Sinisa Mihajlovic csapata, ami gólt sem nagyon kap hazai pályán.

stat:

Szombaton a Bologna győzelméhez kellett egy kapus is, mármint az ellenfélé, Emil Audero egyik gólnál sem volt a helyzet magaslatán. Az 54. percben még kitolt egy szabadrúgást, de a kipattanó labdára már nem tudott rávetődni, így aztán csapattársáról, Tonelliről sodródott kapuba a labda.

A 69. percben szinte az alapvonalról lőtt szabadrúgást Pulgar, de ez is nagy feladat volt a kapusnak, a balszélről a hosszú sarok felé tartó lövésnek csúnyán aláfutott.

A harmadik találatnál is feliratkozhatott volna a gólszerzők közé Audero. A 16-osról érkező nem túl erős lövést sikerült valahogy kapuba terelnie a védésével.

A meccsre benevezett Nagy Ádámot nem cserélte be Mihajlovic edző.

Egymást követő ötödik mérkőzésén - negyedik vereségét elszenvedve - maradt nyeretlen a Genoa, amelynél a Torino vendégként bizonyult jobbnak 1-0-ra.

A Lazio a 34. perctől emberhátrányban játszott, a már biztos kieső vendégcsapat, a Chievo a második félidő elején három perc alatt két gólt szerzett, és a házigazdák a lefújásig csak szépíteni tudtak, 1-2 lett a végeredmény.

Tabella:

Serie A, 33. forduló:

Rovatok