Index Vakbarát Hírportál

Dárdai: A Balatonról figyelem a Bundesligát, aztán egyetemre megyek

2019. április 20., szombat 09:07

Továbbra is fontos téma Dárdai Pál helyzete a Herthánál. A magyar edző megkapta a szezon hátralévő öt meccsét, de a jövő évi felkészülést már nem ő irányítja, és a szezon kezdetén sem ő ül a kispadon. Azt egyelőre még nem tudni, ki lesz az utóda.

Most a Bildnek beszélt arról, milyen szándékai vannak a közeljövőben.

"Októberig a Balatonon leszek, nagyon jól érzem ott magam, fel tudok töltődni. Egy csónakban fogom várni a vízen a Bundesliga nyitányát, ott fogom hallgatni egy kis tévén a bajnokság szignálját, nem Berlinben. Hasznosan fogom eltölteni a felszabaduló időt, mert ez a négy és fél év azért nyomot hagyott rajtam.

Novembertől pedig továbbképzem magam, mert mindig érdekeltek a sporttudományok, és az egyetem, ezért ott lesz a helyem.

Erre nem volt időm, most bepótolom."

Tervei szerint tanulmányútra is megy, de azt még nem tudja, egy vagy két nagy klubot látogat-e meg. 2020 nyarán pedig kíváncsian várja, milyen feladatot talál neki a klubja.

Most azonban még fontos feladat áll előtte, hiszen az öt vereség után szeretné vasárnap este lezárni a negatív szériát a Hannover ellen. A sérültek visszatértek (Grujic, Darida, Stark), ezért jó esélye van a csapatnak a győzelemre az utolsó helyre sodródó Doll-csapattal szemben.

"El akarom érni a tizedik helyet" - jelentette ki a minimális célt.

Ehhez fontos lesz a győzelem, mert most a 11. pozíciót foglalja el a 35 pontos Hertha, de csak két ponttal van lemaradva az újonc Düsseldorf mögött. A 9. helyen álló Wolfsburgnak viszont már 45 pontja van.

Rovatok