Index Vakbarát Hírportál

Az Everton megalázóan elverte a Manchester Unitedet, tapad a Cityre a Pool

2019. április 21., vasárnap 16:26

Három mérkőzést rendeztek az angol bajnokság vasárnapi játéknapján. A Manchester United a negyedik helyért lépett pályára az Everton ellen, de végül egy borzasztóan kínos négygólos zakóval térhetett haza. A Liverpool a bajnoki remények szempontjából nagyon fontos meccset nyert Cardiffban, az Arsenal viszont roppant kellemetlen pofont kapott hazai pályán a Crystal Palace-tól.

A vendégek számára hatalmas tétje volt a vasárnap kora délutáni Everton elleni angol bajnokinak, hiszen egy győzelemmel a BL-indulást érő helyre léphetett volna Ole Gunnar Solskjaer együttese. A mérkőzés azonban teljesen más forgatókönyvet hozott, mint azt a United hívei remélték, a liverpooli csapat ugyanis szó szerint lemosta a pályáról ellenfelét, és hatalmas verést mért a vendégekre.

solsk

Az első gólt Richarlison szerezte a 13. percben, az Everton brazilja fantasztikus mozdulattal, fordulásból, fejmagasságban rúgta meg a bedobásból érkező labdát, De Gea tehetetlen volt a parádés lövéssel szemben, ami Zlatan Ibrahimovicnak is büszkeségére vált volna.

 Alig 15 percre rá egy manchesteri szöglet után már-már elakadni látszott a hazaiak kontrája, amikor Sigurdssonhoz került a labda, aki egy távoli lövéssel nagyon meglepte a United kapusát.

 A szünet sem volt elég a vendégeknek, hogy rendezzék soraikat, az 56. percben Digne megszerezte csapata harmadik, saját maga szezonbeli negyedik gólját. A nagy szezont futó francia hátvédnek mégsem lehetett teljes az öröme ezen a délutánon, később ugyanis bokasérülés miatt le kellett cserélni.

Aki esetleg azt gondolta volna, hogy a maradék bő fél óra perc még bőven elég lehet egy hagyományos manchesteri feltámadáshoz, nem így történt. Annyira nem, hogy alig 9 perccel Digne találata után Walcott megszerezte az Everton negyedik gólját, az angol csatár Sigursson nagyszerű kiugratását váltotta gólra.

 Hogy mennyire reménytelen volt a vendégek játéka, azt tökéletesen mutatja, hogy az első kaput eltaláló manchesteri lövésre a 87. percig kellett várni, ekkor Martial lövését kellett fognia Pickfordnak, de nehéz dolga ezzel a kísérlettel sem volt.

Bár a United próbált támadni becsülettel, legalább a szépítésért, de Solksjaer csapatának igazából reménye sem volt nagyon, hogy áttörje az Everton védelmét. Így a vége a hazaiak szempontjából a meccs egy nagyszerű, sokáig emlékezetes diadalt hozott, míg a Unitednél a rémálomszerű zakóval végképp szertefoszlott a Mourinhót váltó norvég edző varázsa. 

Cardiff-Liverpool 0-2

A bajnoki címért folyó versenyfutásban a Liverpool nem engedhette meg magának, hogy pontokat veszítsen a Cardiff otthonában, ugyanakkor Jürgen Klopp csapatának nem volt könnyű dolga. Részben, mert a Liverpool hétközben BL-negyeddöntő visszavágót játszott Portóban, részben mert a kiesés elől menekülő Cardiffról sejthető volt, hogy nem fogja olcsón adni a bőrét.

Az első félidőt a walesi csapat ki is húzta gól nélküli döntetlennel, de még mielőtt igazán idegeskednie kellett volna a Liverpool szurkolóinak, Wijnaldum az 56. percben megszerezte a vendégek számára annyira fontos vezetést.

A győzelmet Milner biztosította be büntetőből a 81. percben, miután a Cardiff védője nem túl okosan lerántotta Szalah-t. A 2-0-s győzelem azt jelenti, hogy a Liverpool két ponttal megelőzte a nála egy meccsel kevesebbet játszó Manchester Cityt, és drukkolhat, hogy Guardiola csapata a szerdai városi rangadón ne győzze le a vasárnap hatalmas zakót kapó Unitedet.

A harmadik vasárnapi mérkőzésen az Arsenal meglepő vereséget szenvedett hazai pályán a Crystal Palace-tól, ami azért érinti nagyon kellemetlenül a londoni csapatot, mert így nem tudta kihasználni a United vereségét, és teljesen nyílt maradt a Bajnokok Ligája-indulást érő helyekért folyó harc, amelyben a három ponton belül álló Tottenham, Arsenal, Chelsea,  Manchester United négyese küzd két helyért.

Angol bajnokság, vasárnapi eredmények:

eve

Rovatok