Index Vakbarát Hírportál

Simán nyerte a City a manchesteri derbit

2019. április 24., szerda 23:32 | aznap frissítve

Rendkívül fontos meccsnek ígérkezett a Manchester United és a Manchester City szerda esti meccse az angol bajnokságban: a City a bajnoki címért folytatott harcban, a United meg a BL-induláshoz szükséges negyedik hely megszerzésében vette volna nagy hasznát a három pontnak. A városi derbiből végül a City jött ki jobban, 2-0-ra verték a második félidőben összeomló hazai csapatot, és visszavették a vezetést a Liverpooltól a tabellán.

Az már a meccset felvezető sajtótájékoztatóknál érződött, hogy érdekes lesz a szerda esti találkozó, Solskjaer ugyanis azzal vádolta meg a City játékosait, hogy agresszív szabálytalanságokkal tördelik az ellenfeleik játékát. A statisztikák ezt ugyan nem támasztották alá, de az első említésre méltó megmozdulás tényleg egy ilyen volt, Kompany a tizedik percben kapott sárgát egy csúnya szabálytalanság miatt.

Az első félidőben aztán még két sárgát osztott ki a játékvezető, gól viszont nem esett, hiába voltak szép kísérletei mindkét csapatnak. A második játékrészben aztán hamar megtört a jég, Bernardo Silva az 54. percben talált be egy ártalmatlannak tűnő lövésből, De Gea hiába nyújtózkodott, nem érte el a labdát.

A gól után aztán láthatóan megroskadt a United – hiába játszottak hazai pályán –, ennek pedig meg is lett az eredménye, bő tíz perccel később Sané szerezte meg a vendégek második gólját egy kontra végén. Ez is megpattant egyébként De Geán, de befelé pattant róla a labda.

A City ezzel a győzelemmel már ugyanannyi lejátszott meccsnél tart, mint a Liverpool, de három fordulóval a vége előtt egy ponttal vezet. Ez azt jelenti, hogy innentől kezdve Klopp csapatának már nem elég megnyernie minden meccsét, ha a Burnley, Leicester, Brighton hármasból valakinek nem sikerül legalább egy döntetlent játszania a Cityvel.

A másik szerdai meccsen egyébként az Arsenal meglepetésre 3-1-es vereséget szenvedett a Wolverhampton Wanderers otthonában, így a nap nagy nyertese a Chelsea volt, ami ezzel a két eredménnyel megtartotta BL-indulást érő negyedik helyét a tabellán.

tabella

Rovatok