Index Vakbarát Hírportál

A ManCity szimpatikus spanyolja felugrásból taposta hasba ellenfelét

2019. április 25., csütörtök 11:13

A Manchester City meglehetősen simán, 2-0-ra nyerte a városi rivális Manchester United elleni derbit az angol bajnokság szerda esti mérkőzésén. A győzelemmel Pep Guardiola együttese egy ponttal visszaelőzte a meccsét már vasárnap lejátszó – és az ősellenségének számító Unitednek ezúttal veszettül drukkoló – Liverpoolt, és mivel a bajnokságból már csak három forduló van hátra, hatalmas lépést tett a bajnoki cím megvédése felé. 

A vereség valószínűleg a United számára is súlyos következményekkel járt. Solskjaer csapata egy győzelemmel pontszámban beérhette volna a negyedik, már BL-indulást érő helyen álló Chelsea-t.

Mindezek ismeretében érdekes kérdéseket vet fel az alábbi videón látható jelenet, amin a City klasszisa, David Silva felugrás közben egy nem túl erős, de egyértelműen szándékos mozdulattal sunyin hasba talpalja a United brazil középpályását, Andreas Pereirát.

Bár a jelenet a 69. percben, a City 2-0-s vezetésénél történt, a várható ráadással együtt nagyjából 25 perc még hátra volt a meccsből, ami akár elég is lehetett volna hozzá, hogy a United emberelőnybe kerülve átvegye az irányítást és megváltoztassa a találkozó végkimenetelét.

A bíró nem vette észre a szerénysége miatt közkedvelt spanyol mozdulatát, így nem tudhatjuk, mit döntött volna, ha látja az esetet. Mi a videó alapján hajlunk rá, hogy ezért bizony piros lap járt volna. És ön szerint?

Ön szerint piros lap járt volna David Silva megmozdulásáért?

  • 2942
    Igen
  • 650
    Nem, ez csak sárgát ért
  • 562
    Angliában ez simogatásnak számít

Rovatok