Index Vakbarát Hírportál

A negatív panenka még a panenkánál is lazább

2019. április 25., csütörtök 10:16

5-3-ra verte az Adelaide United a Brisbane Roart idegenben az ausztrál futball-liga csütörtöki meccsén, amiben talán az érdekes, hogy a tribünön már ott ült a Liverpool-legenda Robbie Fowler, akit a hét elején neveztek ki a Roar edzőjének.

Ennek a hírértéke azért nem akkora, hogy cikket írjunk róla, viszont Fowler egyik leendő játékosa, Eric Bautheac rúgott egy olyan büntetőt, amit sok ausztrál website minden idők legbizarrabb tizenegyesének nevez.

2-2-es állásnál végezhette el az egyébként jogosan megítélt 11-est a francia futballista, de hogy hogy, azt nehéz lenne körülírni, úgyhogy inkább nézzük is meg:

Talán az a legjobb szó rá, hogy

ellenpanenka, vagy még inkább negatív panenka.

Puritánul talán lapos panenka, de az túl egyszerű név lenne egy ilyen zsenialitásnak.

Az előkészítése és a mozdulat is olyan, mintha sima panenkás nyesés következne, ám Bautheac csavart rajta egyet, még lazább volt: azután, hogy elküldte a kapust egy kis testcsellel a jobbsarok felé, olyat pörgetett a labdába, hogy az inkább visszafelé pörgött, de a talajtól alig emelkedett el, ám így is védhetetlenül gurult a kapu közepébe.

Briliáns megoldás, amivel 3-2-re vezetett a Roar.

Csakhogy a vendégek három góllal válaszoltak, és végül simán nyertek. Fowlernek tehát lesz dolga, de annak örülhet, hogy a tizenegyesrúgó kijelölésén nem kell sokat agyalnia.

Bautheac egyébként 31 éves támadó középpályás, aki 10 évet játszott hazájában, a Saint-Étienne-ben, a Lille-ben, a Dijonban, a Nice-ben és a Cannes-ban. És hogy ez a büntetője nem kicsúszott technikai megoldás, bizonyítja, hogy két hónapja is szerzett egy szezon gólja esélyes találatot.

Rovatok