Index Vakbarát Hírportál

Eldőlt: újból bajnok a Fradi, pedig kikapott

2019. április 27., szombat 19:00 | aznap frissítve

Története során 30. alkalommal lett bajnok a Ferencváros labdarúgócsapata. Ez már azelőtt eldőlt, hogy pályára lépett volna az OTP Bank Liga szombati játéknapján.

Az előző kiírásban aranyérmes, második helyen álló MOL Vidi FC csak 1-1-es döntetlent játszott otthon a Puskás Akadémiával, így a 19:30 órakor a Budapest Honvéd vendégeként, az Új Hidegkuti Nándor Stadionban pályára lépő Ferencváros előnye már behozhatatlan volt.

Így az sem számított, hogy a saját szombati meccsét elvesztette.

A Budapest Honvéd 3-2-re győzte le a Ferencvárost. Szerhij Rebrov vezetőedző a kezdés előtt elárulta: a délután történtek ismeretében azt kérte játékosaitól, hogy függetlenítsék magukat a már megnyert bajnoki aranyéremtől, és kellő motivációval lépjenek pályára.

A Ferencváros ennek szellemében is kezdte a mérkőzést, de lendülete és koncentrációja hamar elfogyott, írta az MTI.Az első félidőben egyértelműen a Honvéd irányított, több gólhelyzetet is kialakított, a 36. percben pedig Uzoma révén megszerezte a vezetést. A gól után a Honvéd visszavett a tempóból, az addig is erőtlen támadójátékot nyújtó vendégeket viszont az sem rázta fel, hogy hátrányba kerültek, képtelenek voltak ritmust váltani.

A második félidőben a Honvéd öt perc alatt eldönthette volna a meccset - játékosai kétszer hibáztak óriási helyzetben -, ehelyett egyenlítettek a vendégek: szöglet után Haratin talált a kapuba. A 62. percben azonban már gólt ünnepelhetett a hazai közönség: a ferencvárosi védelem több részletben is kihagyott, amit Ben-Hatira használt ki. A 73. percben Nguen egyenlítet, de nem sokáig tudta megtartani az eredményt, mert az ismételt védelmi hibát Ben-Hatira látványos átemelős góllal büntette.

A korábbi Vidi-Puskás Akadémián a mérkőzés elején nagy fölényben játszott a Vidi, sokat birtokolták a labdát a fehérváriak, de igazi gólhelyzetbe nem kerültek. A Felcsút megszállta kapuja előterét és gyors ellentámadásokat vezetett, amelyek több veszélyt hordoztak magukban.

A második félidő elején megszerezte a vezetést a Vidi: a Kovács István buktatásáért megítélt tizenegyest Georgi Milanov váltotta gólra. A Puskás hátrányba kerülve magához ragadta a kezdeményezést, de csak egy nagy hazai védelmi hiba utáni öngólból tudott egyenlíteni Kovácsik Ádám öngóljával. A kapus néhány perc múlva javította hibáját, Kiss Tamás lövését hárította nagy bravúrral, így maradt az 1-1-es döntetlen.

A molvidi.hu közzétette a mérkőzés összefoglalóját:

Szintén szombaton

Rovatok