Index Vakbarát Hírportál

Marco Rossi: Más úgy pályára lépni, hogy nincs vesztenivaló

2019. április 27., szombat 11:26

Marco Rossi szerint hiába vár mindenki három pontot az Azerbajdzsán elleni Európa-bajnoki-selejtezőn, nem lesz könnyű dolga a magyar válogatottnak. A szövetségi kapitány Dzsudzsák Balázsról, a kivételt jelentő Nagy Ádámról és a csapat hiányosságairól is beszélt a Nemzeti Sportnak adott interjújában

A horvátok ellen senki sem számított tőlünk ilyen eredményre és teljesítményre, de a győzelem után Azerbajdzsán ellen mindenki három pontot vár. Csakhogy más úgy pályára lépni, hogy nincs vesztenivaló, és úgy, hogy kötelező a győzelem. Az azeriek elleni meccs előtt pszichológiai szempontból nagyobb nyomás nehezedik a válogatottra, mint a vébéezüstérmes ellen

– mondta Rossi, aki ugyan nagyon örül a horvátok elleni sikernek, de kiemelte, hogy csak akkor számít igazán a győzelem, ha Azerbajdzsán ellen is sikerül nyerni.

Az olasz kapitány Dzsudzsák Balázs behívásáról és az emiatt kapott kritikákról is beszélt. Szerinte Magyarországon szinte mindenki futballszakértőnek gondolja magát, de amikor a válogatott összetételéről dönt, minden játékosnak okkal küldi a meghívót.

Olyan játékosok kellenek, akik hozzászoktak a nemzetközi meccsekhez, Dzsudzsák Balázs pedig ilyen. Vagy talán azért tart száz válogatottságnál, mert az összes korábbi szövetségi kapitány, aki annak idején behívta, tudatlan volt? Szó sincs róla. Oka van, ha valaki eljut eddig a hihetetlen számig, mégpedig az, hogy az illető jó játékos. 

Az utóbbi időben Olaszországban egyre többet padozó Nagy Ádámról azt mondta, hogy hiába játszik keveset, ő kivételes helyzetben van, ugyanis az ő pozíciójára nincs alternatíva, nincs még egy olyan játékos a keretben, aki mindenkinél többet és gyorsabban fut. A válogatott hiányosságaival kapcsolatban pedig elsősorban a vékony balhátvéd-posztot emelte ki, de hozzátette, hogy Kádár Tamás remekül játszott ott a horvátok ellen, így nem kizárt, hogy ismét a szélen kaphat helyet.

Rovatok