Index Vakbarát Hírportál

Alakul a szuperdráma a Bundesligában

2019. április 28., vasárnap 20:36

Zseniális meccs zárta a Bundesliga 31. körét vasárnap este, Nürnbergben lépett pályára a forduló előtt a tabellát a BVB előtt 1 ponttal vezető Bayern. Óriási esélyt kaptak, kvázi meccslabdát a bajnoki címre, szombaton a Borussia Dortmundot ugyanis Dortmundban verte meg a Schalke 4-2-re.

Ennek ellenére a szünetig nem tudott gólt lőni a Bayern, sőt a 48. percben Matheus Pereira vezetéshez juttatta a Nürnberget. A Bayern szenvedett, de a 75. percben összejött az egyenlítés: a menteni igyekvő védő Gnabry lábára kanalazta a labdát, ami a kapus feje fölött a kapuba pattant. Mázlis gól volt, 1-1.

A Bayern támadgatott, de különösen nagy helyzete nem volt, a Nürnberg a kapott gól után a 89. percben szinte először ment át a félpályán, és büntetőt kapott. A tinédzser Alphonso Davies könyökölte véresre ellenfele orrát egy felugrásnál, a bíró azonnal befújta a tizenegyest.

Ha bemegy, a Bayern teljes egészében elszalasztja a Dortmund kínálta esélyt, de bízhatott a nürnbergiek pocsék büntetőmutatójában: ötből kettőt rúgtak be a szezonban. Liebold állt a labda mögé a 90. percben, és

kapufára rúgta.

A Bayern életben maradt, sőt, a 95.-ben hatalmas sanszhoz jutott. A kiesés ellen küzdő, teljesen kitámadó Nürnberg utolsó embere eladta a labdát, Coman a felezővonaltól sprintelhetett 5 méteres előnnyel, pontosan középen a kapusra. A lehető legnagyobb és legkönnyebb ziccer állt előtt, bement a 16-osra, jól meg is nézte, hova helyezi, majd

telibe rúgta a labdával a kapust.

Mondhatjuk azt is, hogy Mathenia nagyot védett, de teljesen kiszolgáltatott helyzetben volt, bár jól helyezkedett.

Maradt az 1-1, vagyis a Bayern csak 2 pontra tudott ellépni a BVB-től 3 meccsel a vége előtt. Ez azt jelenti, hogy két győzelem mellett egy iksz is belefér neki a bajnoki címhez, de ez a párharc még tartogathat meglepetéseket.

a

Rovatok