Index Vakbarát Hírportál

Mbappé agya elborult, a PSG 2-0-ról bukta el a kupadöntőt

2019. április 28., vasárnap 09:31

Bár a francia bajnokságot idén is a PSG nyerte, ezt leszámítva borzalmas a fővárosi csapat szezonja: előbb nyert helyzetből verte ki őket a Manchester United a Bajnokok Ligájának nyolcaddöntőjében, szombaton pedig 2-0-s előnyből veszítették el a Francia Kupa döntőjét a Rennes ellen. Utóbbin a párizsiak legnagyobb sztárja, Kylian Mbappé egy rendkívül csúnya szabálytalanság és felesleges szabálytalanság után kiállíttatta magát. 

A mérkőzést jól kezdte a sorozatban ötödik kupagyőzelmére készülő PSG, Dani Alves és Neymar gólja után 21 perc után már 2-0-ra vezetett. A Rennes nem adta fel: előbb Presnel Kimpembe öngóljával szépítettek, majd a 66. percben Edson Mexer fejjel egyenlített.

a rennes úgy szerzett két gólt, hogy csak két kaput eltaláló lövése volt.

A PSG végig dominálta a mérkőzést, de sehogy nem akart összejönni a harmadik gól a rendes játékidőben, így jöhetett a hosszabbítás. A Rennes jól tartotta magát, miközben a PSG játékosai egyre frusztráltabbak lettek, Mbappé pedig két perccel a hosszabbítás vége előtt ki is állíttatta magát.

A büntetőpárbajt végül a hibátlan Rennes nyerte, miután a 121. percben a csereként beálló Christopher Nkunku rontott. Ez volt a Rennes történetének harmadik kupagyőzelme.

Rovatok