Index Vakbarát Hírportál

Az egyik utolsó bajnoka lehet a Milan új edzője

2019. május 1., szerda 08:46

Olasz lapértesülések szerint a szezon végén Gennaro Gattuso távozik az AC Milan edzői posztjáról, amit Mark van Bommel vehet át.

Az AC Milan válságértekezletet hívott össze, miután a hétvégén 2-0-ra kikaptak a Torino-tól. Az elmúlt nyolc meccsükből csak egyet tudtak megnyerni, lecsúsztak a Bajnokok Ligája indulást érő negyedik helyről, és még az Olasz Kupa elődöntőjéből is kiestek a Lazio ellen.

Ilyen előzmények után nem csoda, hogy a Milan vezetőségének bizalma megingott Gennaro Gattuso vezetőedzőben.

Franco Baresi, a Milan legendája az Indexnek adott interjújában elmondta, hogy a klub valóban nem a legszebb időszakát éli, de az a céljuk, hogy visszatérjenek a Bajnokok Ligájába. Gattusóról elmondta, hogy volt egy jó időszaka, de aztán jöttek a nehézségek.

De még nincs vége a szezonnak. Ha befejeződik, a klub majd meghozza a döntést róla.

Az olasz Reppublica szerint ez a döntés már meg is született. A vezetőség, többek közt Paolo Maldini és Leonardo, a bajnokság végeztével megköszönik az egykori csapattárs, Gattuso munkáját, és új edzőt keresnek a helyére. A lehetséges utódok közt van Mark van Bommel, aki 2011-ben tagja volt a Milan utolsó bajnokcsapatának.

A keményen és időnként hírhedten durván is játszó középpályás  nyolc bajnoki címet szerzett futballistaként, a PSV-vel négyszer nyert holland bajnokságot, a Bayern Münchennel kétszer németet, a Milannal olaszt, a Barcelonával spanyolt. Utóbbival Bajnokok Ligája-győztes is lett. 

Van Bommel a Milan után a PSV-ben fejezte be játékos pályafutását. Edzői karrierjét a holland U17-es válogatott másodedzőjeként kezdte, majd apósa, Bert van Marwijk segítője lett, előbb a szaúdi, majd az ausztrál válogatottaknál. Az ausztrálokat ők irányították a 2018-as világbajnokságon. Eközben a PSV utánpótlásában is dolgozott, egészen a mostani szezonig, amikor Phillip Cocu távozás után rábízták az első csapat vezetését.

A bemutatkozó éve eddig sikeresnek mondható. Igaz, hogy a BL csoportkörben az utolsó helyen végeztek, de nem volt szerencséjük a sorsolással, a Barcelona, a Tottenham és az Inter mellé kerültek. A bajnokságban viszont, a BL-elődöntős Ajax csak jobb gólkülönbségének köszönhetően vezet az eindhoveniek előtt, két fordulóval a vége előtt.

Amikor Van Bommel hét évvel ezelőtt távozott Milánóból, 

megígérte, hogy edzőként még vissza fog térni.

Rovatok