Index Vakbarát Hírportál

EL-elődöntők: az Arsenal 0-1-ről fordított 3-1-re

2019. május 2., csütörtök 23:13 | aznap frissítve

Csütörtök este játszották az Európa Liga első elődöntőit. Ebben a sorozatban is két angol csapat jutott a legjobb négy közé, akárcsak a Bajnokok Ligájában. De míg a BL-ben a héten mindkét angol klub kudarccal zárt – a Tottenham otthon kapott ki az Ajaxtól 1-0-ra, a Liverpool Barcelonában 3-0-ra –, addig az EL-este egészen jól sikerült a két londoni klubnak, a Valenciát fogadó Arsenalnak és a Frankfurtba látogató Chelsea-nek.

Pedig mindkét csapatnak rosszul kezdődött a meccs. Az Arsenal hazai pályán már a 11. percben hátrányba került, a Valencia a francia Diakhaby góljával szerzett vezetést fejjel. Negyedórán belül azonban már a londoniaknál volt az előny, Lacazette a 18. percben egyenlített, majd a 26.-ban, szintén fejesgóllal, megfordította az állást.

A második félidőre még egy gól maradt, ezt a 91. percben az első gólt remek megoldásokkal előkészítő Aubameyang szerezte, így az Arsenal 3-1-re nyert.

A Chelsea a 23. percben került hátrányba, a frankfurtiak gólját a szerb Luka Jovic szerezte. A londoniak még szünet előtt kiegyenlítettek, a 45. percben az a Pedro volt eredményes, aki a Slavia Praha elleni 4-3-as EL-meccsen két gólt is szerzett. A második félidőben az eredmény nem változott, így a meccsen 64 százalékos labdabirtoklást produkáló Chelsea várhatja jobb helyzetből a visszavágót (igaz, a Pool-szurkolók tudják szerda este óta, mennyire nem jelent semmit a labdabirtoklás aránya).

A Chelsea még veretlen az EL egyenes kieséses szakaszában, az Arsenal legutóbb március 7-én, a Rennes-től kapott ki idegenben 3-1-re (aztán hazai pályán 3-0-ra nyert).

A visszavágókat jövő csütörtökön játsszák.

Rovatok