Index Vakbarát Hírportál

A mobilozós mexikói hullámot a kapufás ollózás se veri

2019. május 2., csütörtök 11:41

Magyar idő szerint csütörtök hajnalban rendezték a CONCACAF  – azaz hivatalos nevén Észak- és Közép-amerikai, Karibi Labdarúgó-szövetségek Konföderációja – Bajnokok Ligája döntőjének visszavágóját, amely a korábban Németh Krisztiánékat kétszer is rettenetesen elverő Monterrey FC sikerét hozta.

Az idei sorozatban mexikói házidöntőt játszottak, sőt egy városi derbit az egyaránt monterreyi Monterrey FC és a Tigres UANL között. Bár a mérkőzés sem volt híján a szép megoldásoknak – többek közt egy ollózva szerzett kapufás gól is színesítette a meccset –, a leglátványosabb jelenetek még a találkozó előtt játszódtak le a stadionban.

Nem a pályán, hanem a meccs 51 000 nézőjével csurig megtelt lelátón. A kezdősípszóra várva a helyi közönség egy lélegzetelállító show keretében mutatta be a mexikói hullám 21. századi, mobilos verzióját.

A mérkőzésen aztán a hazai szurkolók szórakozhattak jobban, az idegenben 1-0-s előnyt szerző Monterrey szerezte meg ugyanis a vezetést az első meccsen is eredményes Nicolás Sanches 25. percben értékesített büntetőjével.

A Tigres válaszára egészen a 85. percig kellett várni, ekkor a 2015 óta Mexikóban játszó francia vb-ezüstérmes csatár, André-Pierre Gignac egyenlített egy igen szép ollózós góllal.

A fordítás viszont már nem jött össze a vendégeknek, így a meccs végén a hazai csapat és szurkolói örülhettek a CONCACAF Bajnokok Ligája megnyerésének, és persze a csapat edzője, akinek ünneplése egy eseménytelenebb hétköznapon önmagában is megért volna egy külön cikket.

Rovatok