Index Vakbarát Hírportál

Dárdai: Az Ajaxot akartuk felépíteni a Herthánál

2019. május 3., péntek 09:43

A Berliner Morgenpost az Európát futballromantikával megtöltő Ajax példájáról írt, ami a cikk szerzője szerint meg kellene hogy ihlesse a Hertha BSC-t.

Pontosabban, a terv már megvolt, mert a klub magyar edzője, Dárdai Pál sokszor hangsúlyozta, az lenne az álma, hogy felépítse azt, amit a hollandok. Saját nevelésű tehetségekre alapozva jó futball játszva érve érjenek el eredményeket.

"Az álmom, hogy egyszer valamikor elérjük az Ajax szintjét" - idézik az edző egy korábbi nyilatkozatát. 

A Hertha 19 éves csapata tavaly megnyerte a német bajnokságot, ezt a korosztályt indította útjára először Dárdai Pál jó négy éve.

A lap szerzője kiemelte, hogy a 43 éves magyar mindent megtett azért, hogy ezek a játékosok fejlődjenek, és nagy kérdés lesz, milyen jövőt képzel el az utódja, akit egyelőre még nem találtak meg, de David Wagnert lehúzhatjuk a listáról, mert ő a Schalke edzője lesz.

Dárdainak még három meccse van a Hertha kispadján, és most a legfontosabb feladata, hogy az osztályozós helyen álló Stuttgartot legyőzzék. Csapata 320 perce nem lőtt gólt, de ebből az ínségből két ponttal jött ki, ami nem is rossz. A Hertha 11. helyen áll, maximum egyet léphet előre, így nincs esélye, hogy a mezőny első felében végezhessen.

„Jól jönne egy győzelem. A legutóbbi bajnokin már több esélyünk volt, de ezek kimaradtak. Nem érzem a búcsú hangulatát, mert még a szombatin kívül is játszunk egy meccset Berlinben.

20 éve úszom a Herthával, még mindig élvezem, és minden optimális”

- mondta.

Rovatok