Index Vakbarát Hírportál

Orosz Pál és a csoportkör, sokadik fejezet

2019. május 3., péntek 10:07

A Ferencváros futballcsapata már bajnokként fogadja az Újpestet szombat esti rangadón fél nyolctól.

A klub vezérigazgatója, Orosz Pál a Sport1 vendége volt, és szokásához hűen ezúttal is beszélt a csoportkörről.

Ebben a cikkben összeszedtük, hogy 2014 óta összeforrott Orosz nevével a csoportkör, 2017-ben még csak bravúr sem kellett volna hozzá. Az eredmény ismert, a Fradi 2004-ben járt utoljára csoportkörben. Akkor még az Orosz-Kubatov tandem nem volt a klubnál.

Na, de nézzük, mit is mondott Orosz.

„A Bajnokok Ligája csoportkörébe borzasztó nehéz bekerülni, de egy Európa-liga-csoportkörbe való bekerüléshez minden adott a Ferencvárosnál. A jelenlegi játékrendszerünkkel, a futballistákkal, a szakmai stábbal, a háttérrel, ez abszolút reális cél. Benne van a pakliban a BL csoportkörébe való bejutás, természetesen nagyon örülnénk neki, de ehhez nagyobb szerencse kell, mint az EL-csoportkörbe kerüléshez, hiszen a mi hátterünkkel az a realitás. A BL-csoportkörhöz jelenlegihez képest nagyságrendileg ötszörös költségvetésre lenne szükség, míg az EL esetében, azt hiszem, ott vagyunk.”

A Ferencváros az előző évek gyenge nemzetközi szereplése miatt biztosan nem lesz kiemelt, ezért már az első körben összefuthat a norvég Rosenborggal, a skót Celtic-kel.

Rovatok