Index Vakbarát Hírportál

Két hónap után nyert újra Dárdai Herthája

2019. május 4., szombat 17:26

A német bajnokság 32. fordulójában a Hertha BSC 3-1-re legyőzte a Stuttgartot. Dárdai Pál csapata március eleje után nyert újra, akkor a Mainzot verték meg.

Az első félidő elejét nyomta meg a Hertha, akkor Ibisevic egy kapusról kipattanó labdát kotort a hálóba, és még a pihenő előtt Duda duplázta meg az előnyt. A szlovák középpályástól indult az akció, aki Ibisevicet szöktette, a bosnyák csatár azonban nem tudta elrúgni a kapus mellett a labdát, a kipattanót viszont biztosan értékesítette Duda.

A harmadik gólt Kalou lőtte, aki Dilrosun elfutása után középen remekül érkezett, és két lépésről nem hibázott. Az osztályozós helyen álló Stuttgart lőtt egy szépítő gólt, de ennyire futotta az erejéből.

stat

A Bayern München ugyancsak 3-1-re múlta felül a Hannovert. Arjen Robben hosszú kihagyása után újra a pályán volt, ahogy a másik rutinos játékos, Franck Ribery is. A francia lőtte a Bayern harmadik gólját.

A fél héttől Brémában fellépő Dortmund ugyan vezetett két góllal az első félidő után, végül nem nyert, 2-2 lett. Két fordulóval a vége előtt így 4 pontra nőtt a bajorok előnye.

Szalai Ádám kezdő volt a Hoffenheimben, amelyik 2-2-re végzett Mönchengladbachban. A magyar csatár ezúttal nem volt eredményes.

(Borítókép: Vedad Ibisevic ünnepel a meccs első gólja után. Fotó: Axel Schmidt/Reuters)

Rovatok