Index Vakbarát Hírportál

Az Ajax korelnöke volt a hős a Holland Kupa döntőjében

2019. május 5., vasárnap 23:12

A hosszú pályfutása során a Real Madriban és az AC Milanban is futballozó Klaas-Jan Huntelaar két góljával az Ajax Amsterdam nyerte az idei Holland Kupát. Az amszterdami csapat a sorozat vasárnapi döntőjében 4-0-ra verte a Willem II Tilburgot.

A sikerből  a 35 éves csatár  két góllal vette ki a részét, a 76-szoros holland válogatott Huntelaar a keret legidősebb tagjaként a szükséges tapasztalatot képviseli a fiataljairól híres együttesben. Az Ajax Daley Blind góljával szerezte meg a vezetést a 38. percben, majd Huntelaar a 39. percben megduplázta az előnyt. Ha még mindig izgult volna valaki a kupagyőztes miatt, az Ajax korelnöke a 67. percben háromgólosra növelte az amszterdamiak előnyét, ami aztán a 76. percben Rasmus Kristensen találatával hízott négygólosra.

Az Ajax 19. alkalommal hódította el a Holland Kupát, és továbbra is élhetnek a reményei, hogy idén három sorozatban is trófeát nyerjen: a bajnokságban két fordulóval a zárás előtt az élen áll, a Bajnokok Ligájában pedig kedvező helyzetből várja az elődöntő szerdai, hazai visszavágóját, miután a múlt héten idegenben 1-0-ra nyert a Tottenham Hotspur ellen.

(MTI)  

Rovatok