Index Vakbarát Hírportál

Pikáns lenne, ha Storck váltaná Dárdait

2019. május 5., vasárnap 13:06

Két belga újság (sudinfo.be és a hln.be) is megírta, hogy a belga bajnokságban a Mouscron csapatát irányító Bernd Storck lehet Dárdai Pál utóda a Herthánál. A korábbi magyar kapitány még 2002-ben dolgozott Berlinben - Jürgen Röber másodedzője volt -, azóta sokfelé megfordult, Magyarországra épp Dárdai ajánlására került 2015-ben. Sportigazgatónak jött, végül vele jutott ki a válogatott az Eb-re, és lett csoportelső.

A Mouscront az utolsó helyen vette át, a harmincadik, utolsó fordulóra a tizedik helyre hozta be. A belga liga sajátos lebonyolítási formában működik az alapszakasz után, itt már nem ment olyan jól a csapatának, mert a hatos csoport utolsó helyén állnak. Hat meccsből egy döntetlent tudtak elérni eddig. Ez az eredménysor nem indokolja, hogy felkeltse a berlini sportigazgató Michael Preetz figyelmét, aki Dárdaihoz hasonlóan volt a játékosa.

Emellett a belga lapok 2,5 millió euróról szóló információja sem tűnik valósnak, mert Dárdai évente 600 ezer euróval kellett beérje, és a Hertha nem tartozik a tehetős klubok közé.

A Berliner Morgenpost fel is hívta Storckot, aki cáfolta a hírt, és azt mondta, nem beszélt senkivel a német fővárosból. "Nagyon ideges vagyok, ez az egész csak kitaláció." 

Dárdai egy év pihenőt tart, a klubnak azonban még nem sikerült megtalálni az utódát, korábban emlegették Roger Schmidtet, aki jelenleg Kínában dolgozik. David Wagner is az egyik kiszemelt lehetett, de őt már elvitte a várakozás alatt szereplő Schalke.

Preetz május huszadikán akarja bemutatni a klub vezetőségének az új trénert.

Rovatok