Index Vakbarát Hírportál

A Manchester United biztosan nem indulhat jövőre a Bajnokok Ligájában

2019. május 5., vasárnap 17:21 | aznap frissítve

A Manchester United újabb meglepő, ezúttal huddersfieldi botlásásnak köszönhetően Ole Gunnnar Solskjaer csapata már biztosan nem végezhet a BL-indulást jelentő első négy hely valamelyikén az angol bajnokságban, így jövőre nem szerepelhet a legrangosabb európai klubsorozatnak számító Bajnokok Ligájában.

Pedig a vasárnap délutáni meccs ideálisan kezdődött a vendégek szemszögéből, mivel Scott McTominay már a 8. percben megszerezte a vezetést a Unitednek az idei bajnokság leggyengébb csapatának számító Huddersfield otthonában.

Csakhogy ezt követően a United nem szerzett több gólt az utolsó helyen szerénykedő, és régóta biztos kiesőnek számító hazaiak ellen, bár a helyzetei meg lettek volna hozzá.

A kihagyott lehetőségek a 60. percben látványosan megbosszulták magukat. A Huddersfield gólja a semmiből, pontosabban Shaw hatalmas hibájából született,  a manchesteri védő bakija után Isaac Mbenza óriási ziccerbe került, amit nem is hibázott el.

 Az 1-1-es végeredménnyel a Huddersfield szépen búcsúzott hazai környezetben az élvonaltól, a United pedig az eredménnyel feltette a koronát az utóbbi hónapok botrányos teljesítményére.

A másik, már befejeződött vasárnap délutáni bajnokin a Chelsea simán, 3-0-ra verte a Watfordot, ezzel a harmadik helyre lépett elő, és nagyon jó esélyei nyíltak, hogy jövőre szerepelhessen a BL-ben.

A londoni csapat első két gólja egyaránt szöglet után született, az elsőt Loftus-Cheek lőtte a 48. percben, majd David Luiz három perc múlva befejelte a másodikat, és a harmadikra sem kellett nagyon sokat várni, Higuain lőtte szűk negyed órán belül, a 75. percben egy csodaszép megoldással.

Az Arsenal a Brightont fogadta hazai pályán, a meccs a hazaiak számára vereséggel felérő 1-1-es döntetlennel zárult. A vezetést Pierre-Emerick Aubameyang büntetőből lőtt góljával az Arsenal szerezte meg a 9. percben, a Brighton azonban a 61. percben Glen Murray büntetőjével egyenlített.

A BL-indulásért küzdő Arsenal ezt követően próbált volna támadni a győzelemért, de még csak nagy helyzetekig sem jutott el, eközben pedig a kinyíló védelme több helyzetet is engedett a kontrázó ellenfélnek. Az eredmény viszont már nem változott.

Angol bajnokság, 37. forduló, vasárnapi mérkőzések:

Huddersfield-Manchester United 1-1 (0-1)

Arsenal-Brighton 1-1 (1-0)

Chelsea-Watford 3-0 (0-0)

rad

Rovatok