Index Vakbarát Hírportál

A Real Madrid dominikai duplázója elintézte a menetelő Villarrealt

2019. május 5., vasárnap 19:15 | aznap frissítve

A Real Madrid vetett véget a kiesés elől menekülő Villarreal menetelésének a spanyol bajnokságban. A bajnokság harmadik helyén álló Real Madrid a kétgólos Mariano Diaz vezérletével hazai pályán 3-2-re legyőzte a Villarrealt a 36. forduló vasárnapi játéknapján.

m

A vendégek hosszú ideig a kiesés elől menekültek, de mostanra nagyjából biztonságba kerültek, így a vereség nem volt végzetes a számukra. Ehhez a viszonylag kényelmes helyzethez kellett, hogy a megelőző négy meccséből hármat megnyerjen a Villarreal, egyszer pedig döntetlent játsszon.

A madridi győzelem hőse Mariano Diaz volt, az anyja révén dominikai származású, egyszeres dominikai válogatott csatár két gólt szerzett az este folyamán. Az elsőt rögvest a 2. percben, azt követően, hogy a Villarreal játékosa nagyon rossz helyen, a saját tizenhatosa előtt eladta a labdát.

A Real vezetése azonban csak a 11. percig élt, ekkor ugyanis a Real adott el a saját kapuja előtt egy labdát, és a Villarreal kiegyenlített Gerard Moreno góljával. A hazai csapat Jesus Vallejo góljával még az első félidő 40. percében újra megszerezte a vezetést (2-1), majd a 49. percben ismét Mariano Diaz talált a kapuba, ezzel már kétgólosra növelve a hazai előnyt.

Aminek akkor örülhettek igazán Madridban, amikor az ellenfél a 90. percben megszerezte a második gólját, ami így csak az eredmény szorosabbá tételéhez volt elég. 

A nap további eseményei közül kiemelkedik, hogy a bajnokság utolsó helyén álló Huesca hazai pályán súlyos, 6-2-es vereséget szenvedett a Valenciától a 36. forduló vasárnapi játéknapján. A vereséggel biztossá vált, hogy a csapat búcsúzik az élvonaltól.

A Huescánál egyszer majd biztos nosztalgikus fényben emlékeznek vissza a csapat történelmének első élvonalbeli szezonjára, de a Valencia elleni hazai meccs valószínűleg akkor sem fog a kedvenc epizódok közé tartozni. A vendégcsapat ugyanis 50 perc alatt rámolt 6 góllal tette biztossá, hogy a Huesca jövőre egy szinttel lejjebb folytatja.

Hogy ez így van rendjén, azt a mérkőzés ötödik góljával lehetne legjobban illusztrálni. A Huesca játékosai először tökéletes helyzetbe hozták egy borzasztó hibával az ellenfél csatárát, és aztán még be is rúgták helyette a gólt.

La Liga, 36. forduló:

ls

Rovatok