Index Vakbarát Hírportál

Sallai 176 nap után tért vissza a Bundesligába

2019. május 5., vasárnap 18:57

A Bundesliga 32. fordulójában a Freiburg a Fortuna Düsseldorfot fogadta hazai pályán, a mérkőzés 1-1-es döntetlennel ért véget.

frei

A mérkőzésen a magyar válogatott támadó, Sallai Roland hat hónap kényszerpihenő után tért vissza tétmeccsen, miután tavaly november 10-én, a Mainz ellen szenvedett combsérülést, majd később a hasizmával is gondok adódtak, amit műteni kellett. Összesen húsz bajnokiról, valamint a válogatott selejtezőiről maradt le.

Christian Streich vezetőedző vasárnap még nem nevezte a kezdőbe Sallait.

A meccset a hazai csapat kezdte jobban, a 8. percben a Freiburg büntetőhöz jutott, Vincenzo Grifo pedig gólra váltotta a lehetőséget.

A 31. percben a Düsseldorf egyenlített. Kevin Stöger indította egy hosszú labdával David Kownackit, és a lengyel csatár hatalmas gólt lőtt a rövid felső sarokba.

A második félidő kezdete után a Freiburg szinte azonnal emberhátrányba került. A 47. percben Janik Haberer kapta meg a második sárga lapját egy szabálytalanság után.

Streich a 72. percben szánta el magát cserére, és a csapatkapitány, Mike Frantz helyett Sallai Roland lépett pályára. A találkozón több gól már nem született, így a Freiburg egy pontot otthon tartott. Két fordulóval a bajnokság vége előtt a Freiburg a biztosan bennmaradó, 13. helyen áll, az újonc Düsseldorf még ennél is jobban szerepel, a 10. helyen állnak.

Sallait 4,5 millió euróért igazolt le a Freiburt az APOEL Nicosiatól a szezon előtt. Az első freiburgi meccsén gólt is szerzett a Wolfsburg ellen. Az eddigi utolsó, Mainz elleni bajnokiján is betalált, a maival együtt nyolcszor játszott a szezonban.

tab

Rovatok