Index Vakbarát Hírportál

A Leverkusen rekordgyorsan rúgott hat gólt a Frankfurtnak

2019. május 6., hétfő 00:41

A Bayer Leverkusen  6-1-re verte a z Európa-ligában elődöntős Eintracht Frankfurtot   a német labdarúgó Bundesliga 32. fordulójának vasárnapi játéknapján.

A végeredmény már a 36. percben kialakult.

A német legmagasabb osztályban legutóbb 1978. április 29-én szerzett egy csapat hat gólt az első félidőben, akkor a Borussia Mönchengladbachnak sikerült ez a bravúr a Borussia Dortmund ellen, az összesen hét találat pedig rekord a Bundesliga történetében.

A Leverkusen már a 13. percben 2-0-ra ment Kai Havertz és Julian Brandt góljával a legnagyobb sztárját, Luka Jovicot a padon pihentető Frankfurt ellen. A 14. percben Filip Kostic egy gólra csökkentette a vendégek hátrányát, amire a hazaiak a 23. és a 36. játékperc között lőtt néggyel válaszoltak. Lucas Alario két, Charles Aranguiz pedig egy gólt szerzett, a frankfurti védő, Martin Hinteregger pedig egy szépen kivitelezett öngóllal segített be a termésbe.

tab

A Leverkusen a győzelemmel pontszámban beérte a negyedik, még Bajnokok Ligája-indulást érő helyen álló Frankfurtot, amelynek az utóbbi négy fordulóban nem sikerült győznie.

A Schalke az Augsburg elleni 0-0-s döntetlenjével biztossá tette bennmaradását.

Bundesliga, 32. forduló: 

live

Rovatok