Index Vakbarát Hírportál

Kompany félelmetesen nagy bombája hozta az eksztázist a ManCitynek

2019. május 6., hétfő 22:52

Nagy küzdés után végül 1-0-ra nyert a Manchester City a Premier League hétfő esti meccsén a Leicester City ellen, ezzel egy fordulóval a bajnokság vége előtt megelőzte egypontos előnyét a Liverpool előtt.

Végig óriási mezőnyfölényben játszott hétfő este a Manchester City hazai pályán a Leicester City ellen, mégis rengeteg izgulni valója volt a hazai csapat szurkolóinak és a vezetőedző Pep Guardiolának, mert bármennyi helyzetük volt, sokáig úgy nézett ki, mind kimarad – egy döntetlennel pedig ponthátrányba kerültek volna a Liverpoolhoz képest egy fordulóval a vége előtt.

A 70. percig tartott 0-0-s állásban a 2016-os bajnok Leicester City kapusának, Kasper Schmeichelnek is nagy szerepe volt, aki többször is bravúrral védett, végig viszont sem ő, sem csapata nem bírta a ManCity hihetetlen nyomását.

Ráadásul akkor sem végletekig kijátszott ziccerből szerzett vezetést a manchesteri csapat, hanem a védő Vincent Kompany lába sült el nagyjából 20-25 méterről – a belga hátvéd védhetetlenül lőtte ki a bal felsőt, ami után ő, csapattársai és a közönség is eksztázisban ünnepeltek.

Ezzel persze nem ért véget a körömrágás Guardiolának, olyannyira, hogy a gól után szinte azonnal Kompany egy elcsúszással majdnem ziccerbe hozta a vendégeket, de szerencséjükre megúszták a helyzetet. Aztán a 87. percben a Leicester még közelebb járt az egyenlítéshez, de a korábbi Manchester City-játékos Kelechi Iheanacho pörgetése kicsivel a kapu mellé ment. A legvégén aztán a hazai csapat is lezárhatta volna a mérkőzést, de a kontrákból már nem született újabb gól.

A Manchester Citynek 11 szöglete volt, míg a Leicesternek egy sem, de a lövéseket nézve is fölényben voltak a hazaiak, 15 kapura és kapu mellé tartó lövésükkel szemben a vendégeknek 4 kísérlete volt csak.

Manchester City-Leicester City 1-0

A hétfői, alighanem sorsdöntő győzelem után a Manchester City 95, a Liverpool 94 ponttal áll az utolsó bajnoki forduló előtt, amiben a Liverpool a 7. Wolverhamptont fogadja, a ManCity pedig a kiesőzóna előtt, a 17. helyen álló Brighton & Hove Albionnál játszik majd vasárnap 16 órától. A City számára előny, hogy a Liverpool a hét közben még a BL-elődöntőben is érdekelt, ahol 3-0-s hátrányból kell majd küzdeniük a Barcelona ellen hazai pályán a visszavágón.

A címvédő Manchester City eddig ötször volt bajnok, a 18-szoros bajnok Liverpool 1990 óta nem ünnepelhetett a bajnokságban.

mci-lci

Rovatok