Index Vakbarát Hírportál

Sírva búcsúzott el az Atlético legendája

2019. május 7., kedd 20:07

Könnyek között jelentette be távozását egy sajtótájékoztatón Diego Godín, az Atlético Madrid hátvédje. Az uruguayi futballista kilenc év után hagyja el a spanyol klubot.

A 33 éves Godín 2010-ben igazolt a Villarrealtól az Atléticóba, és lett a klub egyik legnagyobb sikerkorszakának részese. A hátvéd 387 meccsen szerepelt, a 2013/14-es szezonban spanyol bajnok lett, kétszer nyert Európa Ligát, volt Király-kupa- és spanyol Szuperkupa-győztes is. Az Atléticóval kétszer eljutott a Bajnokok Ligája döntőjébe is, de mindkétszer kikaptak a Real Madridtól.

Az uruguayi az egyik legelismertebb atléticós volt, a klub csapatkapitányává vált. A kilenc évvel klubrekordot is felállított, ő szolgálta a leghosszabb ideig az Atléticót.

„Egy kicsit ideges vagyok, sokkal jobban, mint a meccsek előtt, de mindenkivel közölnöm kell, hogy ezek az utolsó napjaim a klubnál. De nemcsak egy klub volt számomra, hanem a családom is. Fájdalmas búcsút inteni, de emelt fővel teszem ezt, miután mindennap mindent beleadtam" – mondta sírástól elcsukló hangon.

Godín többször el akarták már vinni az Atléticótól, de mindig nemet mondott. Tavaly a Manchester United ajánlatát utasította vissza.

Egyelőre nem tudni biztosan, hogy hol folytatja az uruguayi játékos, de több spanyol lap is arról számolt be, hogy a szabadon igazolhatóvá vált Godín az olasz Internazionaléhoz megy.

Rovatok