Index Vakbarát Hírportál

Az év legbizarabb potyáját hozták össze a Libertadores-kupában

2019. május 8., szerda 12:19

Miközben a világ a Liverpool futballtörténeti győzelmére figyelt a Barcelona ellen a Bajnokok Ligája elődöntőjében, a Libertadores kupában egy chilei csapat kapusának sikerült összehoznia az év legfurcsább és legnevetségesebb öngólját.

Dél-Amerika legrangosabb klubtornája a csoportkör utolsó fordulójánál jár, a chílei CD Palestino a perui Alianz Lima ellen lépett pályára idegenben. A találkozót végül a vendégek nyerték 2-1-re, ám ehhez fordítaniuk kellett, mivel a vezetést a limai csapat szerezte meg egy ritkán láthatóan óriási méretű potyagóllal.

A Limában játszó Tomas Costa lövése után annyira bizarr események játszódtak le, hogy még azt sem lehet eldönteni, ez most akkor öngól volt-e, vagy sem.

Az öngól általános feltétele, hogy a védekező csapat játékosának beleérése kelljen hozzá, hogy kapura menjen a labda. Ami ebben az esetben nem igaz, már ami a kivédett lövést illeti, ugyanakkor a gólig még annyi minden történt, hogy felvetődik a védés utáni jelenetek különálló értelmezésének szüksége.

Ami biztos, hogy a kapusból teljesen hülyét csinált az általa égbe ütött labda. Nem elég, hogy nem hagyta el a pályát, de miután visszaesett, még pont be is pattant a kapuba, természetesen a felső kapufáról, hogy szerencsétlen Ignazio González tényleg teljesen idiótának tűnjön, ahogy ott kapkod utána a gólvonalon.

Abból a szempontból viszont szerencsés volt a kapus, hogy csapata még az első félidőben kiegyenlített, a másodikban pedig megfordította a mérkőzést. 

Rovatok