Index Vakbarát Hírportál

Háromszor egyenlített Dárdai Herthája, majd megnyerte a meccset

2019. május 11., szombat 17:32

A német bajnokság 33. fordulójában Dárdai Pál Herthája játszotta a leggólgazdagabb mérkőzést. Mindkét csapat már biztonságban volt, ezért a védekezésre kevesebb energiát fordítottak. A 29 ezer jegyet váltó néző így jól szórakozhatott. A kétezer útra kelő berlini pedig különösen.

Mivel az Augsburg piros-zöld-fehér színeket viseli, mintha egy magyar meccsre mentem volna, az érzetet pedig csak erősítette, hogy találkoztam négytagú magyar családdal, akik a közelben laknak, de egy Berlinből érkező magyar párral is összefutottam. A villamosra pedig felszállt egy korosabb pár, Soproni IPA-val a kezükben, igaz ők németek voltak. De szeretik ezt a sört, mint kiderítettem, és hát olcsó is, plusz lehet kapni a boltban.

Dárdai az Augsburg ellen veretlen volt eddig, három győzelem mellett öt döntetlent jegyeztek fel a neve mellé a statisztikák.

Most lett egy újabb győzelme, mert ahányszor csak vezetett a hazai csapat, a berliniek rendre egyenlítettek, a végén pedig belőtték a negyedik gólt is.

Már az első öt percben kétszer rezdült a Hertha hálója, de szabálytalanság után jött mindkét találat, így azt nem adták meg, nagyon videóznia sem kellett a bírónak, egyértelmű les valamint nyilvánvaló szabálytalanság volt.

A 15. percben aztán Hahn megpattanó labdája a kapuban kötött ki. A második félidő elején Duda megtalálta egy pontos passzal az előrehúzódó balhátvédet, Plattenhardtot, aki az ötös sarkáról nem hibázott.

Az augsburgi jogos büntető után a szerb Grujic fejelt a kapuba egy szöglet után. Egy szép és gyors hazai támadás zavarba hozta a Hertha-védelmet, Kraft kapusnak pedig a rövid oldalra vágta be a labdát ismét Gregoritsch.

Egy beívelt szabadrúgás után - ahogy a szögletnél, ezúttal is Lazaro adott be pontosan - Salomon Kalou fejelt a kapuba, a slusszpoén viszont csak ezután jött, már hajszállal a rendes játékidő letelte után.

A Hertha büntetőt kapott Köpke buktatása miatt, amit az elefántcsontparti Kalou nagy nyugalommal lőtt a kapu közepébe a 93. percben.

Dárdai csapata az ötödik gólt is belőhette volna, de az a lehetőség már kimaradt, így utolsó idegenbeli kirándulását hétgólos meccsen fejezte be Dárdai Pál, de ami ennél fontosabb: egy rég várt idegenbeli sikerrel, hiszen február kilencedikén nyert utoljára nem az Olimpiai Stadionban. Jövő szombaton a Leverkusen ellen köszön el csapatától a 43 éves magyar edző.

stat

Rovatok