Index Vakbarát Hírportál

Csodakapus: négy 11-est megfogott, egyet belőtt

2019. május 11., szombat 09:41

Egészen hihetetlen meccsen jutott a döntőbe a Perth Glory az Adelaide United ellen az ausztrál bajnokság rájátszásában. A pénteki elődöntőben négy gólt hozott a rendes játékidő úgy, hogy az Adelaide a 81. perc után egyenlített 0-2-ről, majd a hosszabbításban szerzett egy-egy találattal tizenegyesre mehettek a csapatok, az igazi őrület pedig csak itt szabadult el, köszönhetően a Perth kapusának, Liam Reddynek.

Reddy egyébként benne volt kicsit az Adelaide 115. perces, második egyenlítésében, amikor mozdulni sem tudott egy közeli fejesre, ekkor aligha gondolhatta, hogy pár perc múlva óriási hős lesz belőle.

Merthogy Reddy a nyolc körig jutó büntetőpárbajban megfogott négy tizenegyest, egyet pedig belőtt, egészen hihetetlen teljesítményt nyújtva.

Mindezt ráadásul úgy, hogy Reddyt már a negyedik körben odaküldték büntetőt rúgni, pedig kapust elég ritkán jelölnek ki az első öt rúgó közé. Reddy tökéletesen elrúgott tizenegyesével lett 3-3 a büntetőpárbaj – ekkor még csak egy védésen volt túl, majd egy körrel később belendült, és még hármat hárítva főszerephez jutott csapata továbbjutásában.

Őrült meccs az asztrál liga elődöntőjében

A Perth Glory végül 5-4-re nyerte meg a büntetőpárbajt, ők három, az ellenfél négy büntetőt rontottak.

A Perth ellenfele vasárnap derül csak ki, a másik ágon a Sydney és a Melbourne Victory találkoznak. A döntőt május 18-án rendezik majd.

via Deadspin

Rovatok