Index Vakbarát Hírportál

Kiesett a Haladás, nagy bajban az MTK

2019. május 11., szombat 19:12 | aznap frissítve

Az utolsó előtti fordulót rendezték a OPT Bank Ligában. A magyar futballbajnokságban a Ferencváros már korábban kiharcolta az első helyet, így leginkább az alsó zónára figyelt mindenki, ahol a forduló előtt a mezőny fele, azaz hat csapat volt bajban.

A Haladás az utolsó lehetőségét is elpackázta, a volt ferencvárosi csatár, Adamou Moutari góljával a Mezőkövesd 1-0-ra verte a szombathelyieket, ezzel eldőlt, hogy a Haladás az utolsó fordulótól függetlenül kiesett az NB I.-ből.

A végén 10 emberrel játszó MTK 4-2-re kapott a második MOL Vidi otthonában, ezzel kieső helyre csúszott vissza. Az utolsó fordulóban a dobogóra, és az Európa Ligára is hajtó Budapest Honvédot fogadják majd. Most lehet elgondolkodni, hogy érdemes volt-e március elején kirúgni az addigi vezetőedzőt, Feczkó Tamást, akivel harmadik is volt a csapat, a hetedik helyen adta át a csapatát. Győzelmével a fehérváriak már biztosan második helyen végeznek majd.

Fordulatos meccsen mentett pontot a DVTK a Honvéd otthonában. A kispestiek 2-0-ra vezettek, a Diósgyőr onnan fordított 3-2-re, majd megint egy fordítás, és 4-3 volt a Honvéd javára. A DVTK a meccsen mesterhármast rúgó, az egykori kispesti Vernes góljával a 84. percben egalizált.

A Paks a Kisvárdát verte, egy egészen bizarr góllal a Puskás Újpesten nyert 1-0-ra, így mind a két győztes már biztosan megmenekült a kieséstől. Az utolsó fordulóban a Haladás mellett a Kisvárda, DVTK, MTK hármasból kerül majd ki a másik kieső.

OTP Bank Liga, 32. forduló

aaaaa

Rovatok