Index Vakbarát Hírportál

Két öngóllal nyert 4-1-re a Bologna

2019. május 13., hétfő 22:27

A Bologna 4-1-re verte a Parmát az olasz futballbajnokság kiesés elől menekülő csapatok derbijén. Nagy Ádám csapatának ezzel jó esélye van a bennmaradásra. 

Az első félidő 0-0-ja után a Bologna a második félidő elején szerzett gyorsan két gólt. Az 52. percben egy jó háromszögelés végén Dzemaili lőtt kapuba, majd hét perccel később a Parma-kapus Sepe védett be egy jó 30 méterről előtt szabadrúgást. 

A Parma nem sokkal később még nehezebb helyzetbe került, Bruno Alves kapta meg második sárgáját, 30 percet emberhátrányban volt a vendégcsapat. 

A 72. percben Lyanco fejelt kapuba könnyedén egy szöglet után, majd a 81. percben szépített a Bologna. A hazai csapatnak a negyedik gólnál volt némi szerencséje, egy kontra végén Pulgar a menteni próbáló Sierraltáról pattintott kapuba.

A Bolognában Nagy Ádám ezúttal sem kapott lehetőséget, csak kispados volt. A klubja elég jó sorozatban van, egymás után hatodszor nyert otthon, 2002 óta nem volt példa erre. 

A Bologna 40 ponttal a 13., öt pontra van a kiesési zónától, a hátralévő két fordulóból már egy pont is elég lehet neki a bennmaradáshoz.

A másik hétfői meccsen az Internaziolale 2-0-ra győzte le a már kiesett Chievót. Az Inter  jelenleg 66 ponttal áll az olasz bajnokság harmadik helyén, jó esélye van kiharcolni a Bajnokok Ligája-indulást. A Serie A-ból négy csapat jut a BL-be. A harmadik-negyedik helyért még négy csapat harcol.

Serie A, 36. forduló:

vasárnap játszották:


szombaton játszották:

tabella:

Rovatok