Index Vakbarát Hírportál

BL-eltiltást fog kérni a ManCityre egy UEFA-bizottság

2019. május 14., kedd 08:11

Egy Bajnokok Ligája-szezonról tilthatja el a Manchester City-t az UEFA, miután bizonyítottnak látja, hogy a futballklub megsértette a gazdasági Fair Play szabályait. Az FFP-t (Financial Fair Play) 2011-ben vezette be az európai futballszövetség, hogy meggátolja az egyesületek eladósodását - ne költhessenek többet, mint amennyi bevételük van - és a sportszerűtlen anyagi versengést.

A City az elmúlt években többször közel került a büntetéshez, de az abu-dzabi befektetők csapata mindig megúszta az eltiltást. A New York Times állítja, most minden eddiginél közelebb került hozzá, mert egy független UEFA-bizottság egy éve vizsgálja a City számláit és pénzügyi manővereit, és védhetetlen szabálytalanságokra bukkant. A bizottság két hete Nyonban, az UEFA-főhadiszálláson összegezte konklúzióit az ügyben, és hamarosan javasolni fogja az UEFA-nak a kizárást.

A ManCity vasárnap nyerte meg hatodik, nyolc év alatt negyedik angol bajnoki címét, főtáblás indulója a következő Bajnokok Ligájának.

A Citytől többször jelezték, nem követtek el semmit, legális szponzori, nem pedig mesterségesen túlárazott támogatói szerződéseket kötöttek, többnyire az Egyesült Arab Emírségekből származó befektetőkkel. Ha büntetnék a klubot, fellebbezhet, majd utolsó esetben a Nemzetközi Sportdöntő-bíróságig viheti az ügyet.

Rovatok