Index Vakbarát Hírportál

Az Ajax a 34. holland bajnoki címét húzta be

2019. május 15., szerda 22:11

Az Ajax az elveszített Bajnokok Ligája-elődöntő után megnyerte a holland futballbajnokságot. Az amszterdami klub 34. címét szerezte meg.

Az utolsó, 34. forduló előtt még volt minimális esélye a hárompontos hátrányban lévő PSV-nek, hogy megelőzze az Ajaxot, de végül nem kellett számolgatni.

Az Ajax az utolsó előtti helyen álló De Graafschapot 4-1-re vert. Schöne klasszis szabadrúgásával szerzett vezetést az Ajax, de erre még volt válasza az ellenfélnek a 42. percben. A 44. percben újra az Ajaxnál volt az előny, Tagliafico lőtt gólt Ziyech önzetlen passza után közelről. A második félidőben Tadic duplázott, ezzel lett 4-1. 

A PSV 3-1-re verte a Heraclest, így maradt a hárompontos különbsége a két csapat között. Az Ajax 86 ponttal lett bajnok, a harmadik Feyenoord 65 pontot szerzett.

Annak ellenére, hogy az Ajax megnyerte a holland bajnokságot, a következő idényben is selejtezőt kell játszania a BL-ben: két párharcot kell nyernie a főtáblára jutáshoz. A második PSV - ahogy tavaly az Ajax - egy fordulóval korábban kezd.

Rovatok