Index Vakbarát Hírportál

A Lazio nyerte az Olasz Kupát, előtte ultrák támadtak rendőrökre

2019. május 15., szerda 23:05

A Lazio nyerte a futball Olasz Kupát az Atalanta 2-0-s legyőzésével.

A meccs elég durva felvezetést kapott, a római Olimpiai Stadion közelében a Lazio-ultrák összecsaptak a rendőrökkel, üveggel és petárdákkal dobálták meg őket. Egy rendőrautó ki is égett. A rendőrök vízágyúval és könnygázzal válaszoltak a támadásra. Az összecsapások után két rendőr kerül kórházba, az egyikük füstmérgezéssel, a másiknak a füle sérült meg. 

A mérkőzés legfontosabb történései az utolsó tíz percre maradtak. A Lazio a 82. percben szerzett vezetést, egy szöglet után Milinkovic-Savic fejelt kapuba.

Az Atalanta kitámadott, a 89. percben egy szabadrúgásnál próbálta veszélyeztetni az ellenfél kapuját, de labdát vesztett. A felszabadításra Correa sprintelt rá, és a félpályától egy nagyot szólózott. Átfűzte magát az őt üldöző védőn egy megkerülős csellel, az ötösen leültette a kirontó kapust, majd ellőtte a gólvonalra visszafutó védő mellett a labdát. 

Az Atalantára még a bajnokságban is nagy feladat vár, a hátralévő fordulóban minimum meg kell őriznie a negyedik helyet, hogy a Bajnokok Ligájában indulhasson. Ehhez három pont előnye van az üldözőkkel szemben, de még befoghatja a harmadik Internazionalét is, ami egy ponttal megy előtte.

Rovatok