Index Vakbarát Hírportál

Kicsit még román maradna, aztán lenne magyar a Felcsút 130 milliós igazolása

2019. május 16., csütörtök 11:29

Minden valószínűség szerint az elkövetkező a napokban aláírhatja felcsúti szerződését a román élvonal alsóházában játszó Botosani csatára, a 21 éves Fülöp Lóránd. A magyar származású támadó, aki 8 bajnoki gólnál jár az idei szezonban, maga is megerősítette az átigazolásáról szóló híreket.

Fülöp – akinek bátyja, István korábban a Diósgyőr labdarúgója volt – a román Telekomnak adott nyilatkozatában elmondta, hogy ő is és a klubja is megfelelőnek tartja a Felcsút ajánlatát, így már csak pár részletkérdést kell átnézni, mielőtt aláírnák a szerződést, amire akár már a hét vége előtt sor kerülhet.

Román sajtóinformációk szerint a játékos vételára 400 ezer euró, azaz mintegy 130 millió forint, bár olyan híroldal is volt, ahol ennél jóval magasabb, 700 ezer eurós összegről szóltak a hírek.

Fülöp szerint a Felcsút egy fiatal csapat, ahol remek körülmények várják. A 21 éves, magyar származású labdarúgó azt is elismerte, a magyarországi szerződéssel egyben a magyar nagyválogatotthoz is közelebb került.

Ugyanakkor a marosvásárhelyi játékos számára jelenleg még a román korosztályos válogatott az első, miután a csapattal kiharcolta a részvételt a nyári U21-es Európa-bajnokságon, ahol mindenképpen szeretne ott lenni.

Utána viszont elgondolkodna rajta, hogy felnőttként a magyar válogatottat erősítse.

Rovatok