Index Vakbarát Hírportál

Lesérült a jótékonysági meccsen a chelsea-s, kihagyhatja az EL-döntőt

2019. május 16., csütörtök 09:14

Lesérült a Chelsea talán legjobb formában lévő középpályása egy Amerikában rendezett jótékonysági mérkőzésen. Ruben Loftus-Cheeket ketten támogatták le a pályáról az első félidőben szerzett bokasérülése után, a balszerencsés középpályás a BBC híre szerint az Európa-liga szűk két hét múlva megrendezésre kerülő döntőjét is kihagyhatja.

A magyar idő szerint csütörtök hajnalban rendezett Chelsea-New England Revolution jótékonysági labdarúgó-mérkőzésre készülve az angol csapat edzője, Mauricio Sarri többször is hangot adott aggodalmának, hogy túl kockázatosnak tartja az európai kupadöntő előtti amerikai fellépést.

Az élet úgy tűnik az olasz szakembert igazolta. Hiába nyerte meg 3-0-ra a gyűlölet-bűncselekmények ellen küzdő szervezeteknek gyűjtő gálameccset a Chelsea, az eredmény valószínűleg senkit sem érdekel a klubnál, ahol most mindenki a 23 éves középpályás állapota miatt aggódik.

A Frankfurt elleni EL-elődöntő visszavágóján az angolok egyetlen gólját szerző Loftus-Cheek a Chelsea-középpálya egyik legfontosabb tagjává vált az elmúlt hónapokban. A Chelsea-ben játszott legutóbbi 15 tétmeccsén csapata 9 lőtt góljában játszott jelentős szerepet előkészítőként vagy gólszerzőként.

A mérkőzésen egyébként 4 millió amerikai dollárt, azaz durván 1 milliárd forintot sikerült a jótékony célra gyűjteniük a szervezőknek.

Az Arsenal-Chelsea EL-döntőt május 29-én rendezik Bakuban. 

Rovatok