Index Vakbarát Hírportál

Sok baj származhat abból, ha a hálót kapufának nézik

2019. május 17., péntek 16:10

A japán bajnokság (J-League) 12. fordulójában az Urawa Red Diamonds a Shonan Bellmare csapatával találkozott. A 18. percében a a vendégek megszerezték a vezetést, amit a játékvezetőn és a két asszisztensen kívül mindenki látott.

Szugioka Daiki lövése a kapufáról befelé pattant, a labda végiggurult a gólvonal mögött, majd az oldalhálóból kiperdült. Az Urawa kapusa, Nishikawa dühösen hajította a labdát a mezőnybe a gól után, de legnagyobb meglepetésére a játékvezető, Jamamoto Judai nem mutatott a kezdőkör irányába, vagyis nem ítélt gólt.

Ezután az Urawa két gólt szerzett még az első félidőben, de a Shonan a második félidőben meg tudta fordítani a meccset, és 3-2-re nyert, a győztes gólt a 94. percben szerezte. Ennek köszönhetően a bíró óriási hibája végül nem vette el a három pontot a vendégektől.

A videóasszisztens rendszert (VAR) a japán bajnokságban idén vezették be teszt jelleggel, de egyelőre csak 14 bajnoki mérkőzésen használják. A mostani eset erős érv lesz a VAR a teljes körű bevezetése mellett.

Rovatok