Index Vakbarát Hírportál

Orbán és Csányi együtt lobbizott a BL-döntőért az UEFA elnökénél

2019. május 18., szombat 10:17

Orbán Viktor miniszterelnök és Csányi Sándor MLSZ-elnök együtt fogadták szombaton a Karmelita kolostorban az UEFA elnökét, Aleksander Ceferint, aki a szombat késő délután Budapesten megrendezendő női Bajnokok Ligája-döntőjére érkezett a magyar fővárosba.

A Groupama Arénában rendezik az első olyan női BL-döntőt, amit a férfi döntőtől külön helyszínen tartanak, e rendezés jogát 2017 szeptemberében ítélte Budapestnek az UEFA, aminél Prága, Asztana, Kaunas, Glasgow és Madrid is pályázott a történelmi eseményre. E kapcsán Orbán Viktor kiemelte, hogy komoly sportdiplomáciai siker, hogy Budapest lett a befutó.

A kormányfő és Csányi Sándor emellett tájékoztatta az UEFA elnökét a Magyarországon zajló sportinfrastruktúra-fejlesztésekről, és szóba került Csányi nemrég megfogalmazott terve is, miszerint férfi BL- vagy EL-döntőt rendeznének majd a novemberre elkészülő Puskás Ferenc Stadionban, tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke.

A női Bajnokok Ligája-döntőben a Lyon és a Barcelona találkozik majd szombaton 18 órás kezdettel a Groupama Arénában. A Lyon csapatában ott lesz a Budapesten született, de a német válogatottat erősítő Marozsán Dzsenifer.

Borító- és címlapkép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közzétett képen Orbán Viktor kormányfõ (k) Aleksander Ceferin az Európai Labdarúgó-szövetség az UEFA elnöke (b) és Csányi Sándor a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke beszélget a Karmelita kolostor teraszán 2019. május 18-án. // Fotós: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs / MTI/MTVA

Rovatok