Index Vakbarát Hírportál

Dárdai: Erős közepest adnék a munkámra

2019. május 20., hétfő 09:43

Vasárnap már be is mutatta a Hertha BSC sportigazgatója, Michael Preetz az új edzőt, Ante Covicot, aki az elődjéhez, Dárdai Pálhoz hasonlóan az utánpótlásból érkezik, ő irányította az U23-as csapatot.

Az is kiderült a hétvégén, hogy Fabian Lustenberger távozott, a bosnyák csatár, Vedad Ibisevic viszont hosszabbított egy évet. A védekező középpályás szerb Marko Grujicot igyekeznek megtartani, bár lehet, hogy a Liverpool visszarendeli.

A berlinieknek 12,5 millió euró jut majd a nyári erősítésre, ami az egyik legkevesebb lesz a ligában. Ennyit még egy közepesnél jobb ukrán csapat is el szokott költeni.

Dárdai úgy köszönt el: a csapat magja megvan, Covic erre tud építeni, és szívből drukkol neki, hogy neki sikerüljön egyszer tavasszal több pontot szereznie, mint ősszel. A magyar edző 4,5 éve alatt ez nem jött össze.

Azt is megkérdezték a búcsúzó edzőtől, hányasra értékeli saját teljesítményét.

Egy erős közepest, hármast adnék.

Dárdai szólt a közönséghez is néhány szót, és van egy fotó, amin az látszik, mintha elérzékenyült volna, amikor elköszönt a lelkes szurkolóktól, hiszen mégiscsak 22 évet zárt le.

A Leverkusenről kétszer kapott hatot, most egy ötöst, ezek az eredmények inkább azt jelzik, hogy ebben a keretben nincs sokkal több. Hiszen háromszor nem valószínű, hogy ugyanazt a súlyos hibát elköveti egy szakember.

Dárdai 151 bajnoki meccsen ült a Hertha kispadján, az idei tavasz fordította át a mérlegét negatívba.

A Morgenpost kiemeli, hogy a Német Kupában 13 meccsből hármat veszített el, de alacsonyabban rangsorolt csapattal szemben egyszer sem kapott ki.

Eljuttatta a nemzetközi kupába a Herthát, de ott 8 meccsből csak kétszer nyert.

Dárdai gyerekei a klubnál futballoznak, Palkó a felnőtt keret tagja, Márton az U17-ben a német válogatott kapitánya.

A Hertha a télen hosszabbított az edzővel, ez a szerződés érvényes, így a fizetését a pihenőidőszak alatt is kapja. Jövőre pedig visszatérhet az utánpótlásba, hacsak nem fogad el egy olyan ajánlatot, ami a szakmai előrelépését elősegítené.

Rovatok