Index Vakbarát Hírportál

Gulácsi: Amikor kellett, ott voltam

2019. május 20., hétfő 19:11

A Bundesliga legjobb játékosának választott Gulácsi Péter büszke ugyan, hogy őt látták a bajnokság legjobbjának, de az még többet jelent neki, hogy a legkevesebb kapott gól, és a legtöbb nulla kapott góllal lehozott meccs is az övé volt a 2018-19-es szezonban, hiszen ez is nagyban hozzájárult csapata, az RB Leipzig jó szerepléséhez.

Gulácsi az M1 csatornának adott telefonos interjújában azt is elmondta, hogy a legutóbbi idényben a korábbinál sokkal magasabb szinten játszott a védelmük, ami megkönnyítette az ő dolgát is, amikor éppen rá volt szükség, akkor ott volt. 

Nagyon jól működött a védelemmel a kommunikáció, így sok meccset hoztunk le hiba nélkül, és csapatként remekül végeztük a dolgunkat. Számomra az volt a legfontosabb, hogy mindvégig stabil és kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtsak, ez most sikerült

– emelte ki Gulácsi, aki 16 meccsen nem kapott gólt, és a többin is csak 29 gól született ellene.

A klubszezon viszont még nem ért véget Gulácsinak, május 25-én a Bayern München ellen játszanak a német kupadöntőben. „Így, hogy a harmadik helyünket, és a Bajnokok Ligája-szereplést három fordulóval a vége előtt már bebiztosítottuk, jó ideje mindenki a kupadöntőre koncentrál. Óriási lehetőség, hogy megkoronázzuk a szezonunkat. Fiatal, sikeréhes csapat vagyunk, ráadásul ez az első esélyünk arra, hogy valami nagy trófeát nyerjünk. Két hete egy rendkívül szoros meccsen gól nélküli döntetlent játszottunk a Bayernnel, bízom benne, hogy Berlinben sikerül győznünk.”

Gulácsi beszélt a magyar válogatott következő két, Azerbajdzsán és Wales elleni Európa-bajnoki selejtezőjéről is: Azerbajdzsánban győzelmet vár, hogy aztán a hazai közönséggel a hátuk mögött Wales ellen megismételhessék a horvátok elleni sikert.

gulácsi

(Index/MTI)

Rovatok