Index Vakbarát Hírportál

Őrült összeget fizetnének a portugál futballzseniért

2019. május 22., szerda 09:14

Több portugál forrás is arról írt, hogy a Manchester United hajlandó kifizetni azt a 105 millió eurót, ami a Benfica 19 éves játékosának, João Felix szerződésének a kivásárlási záradéka. De nem csak a Manchester United, hanem több európai szupercsapat nevét is említik a fiatal, idei első szezonjában berobbanó támadó átigazolása kapcsán.

A hírek szerint hét Premier League-es klub is vinné, de például a Juventus Paulo Dybalát is csereként felajánlva szeretné megszerezni a fiatal játékost. Az Atlético Madrid pedig Antoine Griezmann átigazolási pénzét forgatná bele az üzletbe. Szóba került korábban a PSG és a Barcelona neve is.

De a brit média szerint a United az első, ami engedélyt kapott a Benficától, hogy tárgyaljon Joao Felixszel, illetve az ügynökével, vagyis elméletileg már csak velük kell megállapodniuk. A szupertehetség lenne Ole Gunnar Solskjaer edző első nagy igazolása az MU-nál.

Nem véletlen ez a kitüntetett érdeklődés. João Felix első felnőtt idényében 26 bajnoki meccsen 15 gólt rúgott, 9 gólpasszt adott, de valamennyi szezonbeli tétmeccsét figyelembe véve 43 meccsen 20 gólt szerzett és 11-et készített elő.

A fiatal zseni nem egyszerűen csak a gólszerzésben jeleskedett. Káprázatos cselei mellett kimagasló rúgótechnikáját is megcsodálhattuk a 2018–2019-es szezonban. Még Cristiano Ronaldo is elment megnézni egy bajnoki meccsét.

João Felix értékét a transfermarkt.de 35 millió euróra becsüli. A szerződése 2023 nyaráig érvényes.

Rovatok