Index Vakbarát Hírportál

Az olasz sajtóban teljes az egyetértés, hogy Conte lesz az Inter edzője

2019. május 23., csütörtök 09:23

Lényegében valamennyi számottevő olasz médium szerint Antonio Conte lesz az Internazionale labdarúgó-csapatának új vezetőedzője. A Sky Sport Italiától kezdve a La Gazzetta dello Sporton át a La Repubblicáig teljes az egyetértés, hogy a Juventus és a Chelsea korábbi edzője váltja majd a jelenlegi edzőt, Luciano Spallettit a szezon végén a kispadon.

A híradások a részleteket illetően is egyeznek, ezek szerint Conte évi 10 millió eurós fizetésért vállalta el a munkát, és akkor is átveszi a csapatot, ha esetleg a hétvégi utolsó fordulót követően az Inter nem végezne BL-indulást érő helyen.

A jelenleg negyedik, tehát még éppen Bajnokok Ligája indulást érő helyen álló Inter a kiesés elől menekülő Empolit fogadja vasárnap este, és csak egy győzelemmel tarthajta meg biztosan pozícióját, minden más eredmény esetén megnyílna az út a Milan előtt az előzésre.

Bár Conte neve az edzőt kereső Juventusnál is felmerült, annak volt a legnagyobb esélye, hogy az Internél fog kikötni, mivel itt lett elnök-vezérigazgató az a Giuseppe Marotta, aki annak idején a Juventushoz hívta.

Conte a Juventusnál, majd a Chelsea-nél is rögvest az első évében bajnoki címre vezette csapatát, így mondható, hogy kinevezésével az Internazionale esélyei jelentősen megnőttek a jövő évi bajnoki címre.

Rovatok