Index Vakbarát Hírportál

Korosztályos meccsen támadtak az Ajax ultrái a feyenoordos szülőkre

2019. május 25., szombat 17:45

Lelátói balhé miatt kellett félbeszakítani az Ajax U19- Feyenoord U19 korosztályos holland bajnoki mérkőzését, miután az amszterdami ultrák megtámadták a lelátón a vendégjátékosok családtagjait.

A Goal.com holland kiadásának híre szerint a bajnokság zárófordulójában megrendezett szombati mérkőzésnek a két csapat hagyományos szembenállásán túl különös tétet adott, hogy ez a találkozó lett volna hivatott eldönteni, a két csapat közül melyik nyeri a bajnokságot. Az Ajax 25, míg a Feyenoord 26 ponttal vágott meccsnek.

A botrány azt követően tört ki, hogy egy nagy Feyenoord-helyzetnél a rotterdami csapatot elkísérő, jórészt a játékosok hozzátartozóiból álló vendégtábor tagjai tévesen gólt ünnepeltek, ami annyira feldühítette a velük egy lelátón helyet foglaló Ajax-ultrákat, hogy megtámadták a feyenoordosok szekorát.

Mindez alig fél órával a mérkőzés kezdete után történt, 0-0-s állásnál. Bár a csapatokat edző egykori klasszisok, a feyenoordos Dirk Kuyt, illetve az Ajaxos John Heitinga is megpróbálta lenyugtatni az indulatok, nem jártak sikerrel, a vendégek pedig rokonaik testi épségét félve úgy döntöttek, hogy inkább levonulnak a pályáról.

A mérkőzésen már egy döntetlen is a Feyenoord U19-es bajnoki címét jelentette volna.

Rovatok