Index Vakbarát Hírportál

Gulácsi teheti tönkre Robben és Ribery búcsúját

2019. május 25., szombat 12:12

A berlini Olimpiai Stadionban szombat este nyolctól játszik a Lipcse a bajnoki címet megvédő Bayern Münchennel. Érdekes kupadöntő lesz, mert a bronzéremre befutó Lipcse kifejezetten jó formában van, ezért könnyen képes lehet meglepetésre.

Emellett ezen a meccsen búcsúzik Arjen Robben és Franck Ribery a bajoroktól, akik az utolsó fordulóban kispadon kezdtek, de lendületet vittek a játékba.

Ha minden igaz, Niko Kovac állása is a tét, mert a Bayern vezetőit nem győzte meg az idei produkció, és különösen fájdalmasan tekintettek a Liverpool elleni BL-búcsúra. Ha nem lesz meg a kupa, Kovac mehet.

Ralf Rangnick biztosan elköszön, hiszen a következő szezontól már Julian Nagelsmann készíti fel a csapatot. Rangnick új stílust hozott a német futballba - a sokszor emlegetett gegenpressing előfutára -, de eddig mindössze egy kupagyőzelme van a Schalkéval még 2011-ből, vagyis neki is hatványozottan fontos az esti eredmény. 

31 év után van magyar játékos a fináléban. Mindjárt kettő is. Gulácsi Péter fantasztikus szezont zárt, mert a szezon legjobb játékosának választotta a Kicker. Willi Orbán is bekerült a bajnokság álomcsapatába. 31 éve Détári Lajos szabadrúgása döntött, azzal nyert a Frankfurt. Ha felidézné az akkori találatot, akkor íme: 

Rovatok