Index Vakbarát Hírportál

Távolugrásnak is elment volna a Vidi védőjének mindent vivő berepülése

2019. május 25., szombat 21:13

A Budapest Honvéd és a Mol Vidi FC találkozott a labdarúgó Magyar Kupa szombati döntőjében. Az első félidő főként egy némileg könnyű szívvel megadott büntető és egy enyhe jóindulattal sárga laposnak ítélt szabálytalanság miatt maradt leginkább emlékezetes. 

Az év legjobb magyar játékvezetőjének választott Iványi Zoltán által megítélt tizenegyesnél a budapestiek örülhettek, különösen, hogy Holender Filip gólra váltotta a büntetőt, és ezzel az NB I. negyedik helyén végző Honvéd vonulhatott 1-0-s előnnyel a szünetre.

Ami viszont Stopira szabálytalanságát illeti, ott a fehérváriakkal szemben volt kegyes Iványi, sőt minél többször nézzük meg a lassítást, annál kegyesebb.

A zöld-foki-szigeteki balhátvéd által bemutatott mozgássor még akkor is bőven sárgát ért volna túlzott agresszivitása és sérülésveszélyessége miatt, ha a Vidi játékosa csak a labdát találta volna el a többméteres légi út végén.

A második lassításon viszont jól látszik, hogy miután a labdához ért, Stopira csúnyán beletalpalt oldalról a kispesti játékos térdébe. Lehet, ha Iványi is látja a lassítást, akkor egy másik színű lapot mutatott volna fel a vétkesnek.

A mérkőzés jelenleg a második félidőben jár, az eredmény 1-1.

Rovatok