Index Vakbarát Hírportál

Mindenképp Angliából rabolna edzőt a Juve

2019. május 26., vasárnap 10:43

Az angol klubok dominanciája az európai kupasorozatokban megtette hatását, a hírek szerint a Juventus mindenképp Angliában dolgozó, de nem angol edzőt szeretne megszerezni a május közepén, váratlanul elküldött Massimiliano Allegri helyére.

Korábban a Manchester Cityt irányító Pep Guardiolával hozták hírbe a Juventust, a The Guardian most viszont már arról ír, hogy a Chelsea és a Tottenham edzői, vagyis Maurizio Sarri és Mauricio Pochettino a két kiemelt jelölt a posztra. Ha egyikük sem jönne össze, akkor Olaszországon belül néznének szét, és leginkább a Laziót vezető Simone Inzagit szeretnék megkaparintani.

Sarri 10 hónapja kezdett a Chelsea-nél, ahol kétéves szerződést írt alá, de az általa alkalmazott játékstílus miatt folyamatosan támadták a csapat szurkolói, és hiába zárt harmadik helyen a bajnokságban, és jutott el az Európa Liga döntőjéig (ahol május 29-én az Arsenal lesz az ellenfelük), nem igazán fogadták el.

Pochettino, aki a BL-döntőig vezette a Tottenhamet, korábban azt mondta, hogy elképzelhető, hogy távozik a londoni klubtól a nyáron, ha az elnök Daniel Levy tervei nem egyeznek majd az övével – ami valószínűleg komoly, drága erősítéseket jelent.

Rovatok