Index Vakbarát Hírportál

A norvég tini kilenc gólt vágott az U20-as vb-n

2019. május 30., csütörtök 22:39

A norvég Erling Braut Haaland nem először bizonyítja, hogy nagy csatártehetség, az U20-as világbajnokságon Honduras ellen kilenc gólt szerzett. 

A két pont nélküli csapat a csoportmérkőzések utolsó körében játszott egymással, egyiknek sem volt sok esélye már a továbbjutásra, és úgy látszik, ez Hondurast nyomta le jobban, ami 12-0-ra kikapott.

Az első gólt Haaland szerezte a hetedik percben, majd a félidő végéig még háromszor betalált. A második félidő 5-0-ról indult, Honduras pedig az 57. perctől tíz emberrel játszott. Haaland kíméletlenül kihasználta a helyzeteit, a második félidőben még öt gólt lőtt, a 88. és a 90. percben is betalált.  Könnyen lehet, hogy ezzel az egy meccsével a torna gólkirálya lesz.

A norvég játékosra már a Manchester United is felfigyelt, de jelenleg még Szoboszlai Dominik csapattársa a Red Bull Salzburgban. Futballcsaládból származik, apja, Alf-Inge Haaland 34-szeres norvég válogatott, játszott a Nottingham Forrestben, a Leeds Unitedben és a Manchester Cityben is.

Honduras negatív rekorddal zárt a vb-t, a három meccse alatt 19 gólt kapott, miközben egyet sem szerzett. A négy legjobb harmadik továbbjut a nyolcaddöntőbe, így a norvégok 3 pontjukkal és 13-5-ös gólkülönbségükkel még reménykedhetnek.

Rovatok