Index Vakbarát Hírportál

Ikonikus gól, de szombattól szabálytalan

2019. május 31., péntek 12:32

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) honlapján jelentette meg, milyen szabályváltozások lépnek életbe június elsejétől:

A negyedik feltétlenül gyakorlati jellegű, hiszen a sorfalba állás mostantól szabálytalanság, igaz az új szabályok még sem a június 1-i BL-döntőn, sem a június eleji Európa-bajnoki selejtezőn nem lesznek még érvényben. Ahol már lement egy bajnokság, ott a következő az új szabályok szerint indul, amelyik sorozat még tart, ott a szervezők döntik el, mikortól léptetik érvénybe a módosításokat.

Brolin gólja 1994-ből

Ha így lett volna a szabályozás 1994-ben, akkor a svéd Tomas Brolin a románok elleni vb-negyeddöntőben elért emblematikus gólját könnyen elvehette volna a játékvezető, mert volt olyan pillanat, amikor egy méternél közelebb volt, igaz a passz pillanatában talán nem.

Ehhez az is kellett, hogy Schwarz tökéletesen passzolja le a labdát, a védők nem is foglalkoztak a svéd csatárral. A svédek ezzel a góllal kerültek előnybe a 78. percben. Végül a hosszabbításban 2-2 lett a meccs, és büntetőkkel a svédek jutottak a négy közé, ahol a braziloktól kikaptak, de a bolgárokat verve bejöttek bronzérmesnek.

Az angol másod- és harmadosztályból is itt van két jelenet még, ami vélhetően szabálytalanná válik, pedig tökéletes és sokat gyakorolt kombináció.

Az angolok is előszeretettel használták

Rovatok