Index Vakbarát Hírportál

Levonultak a pályáról, botrány az afrikai BL-döntőben

2019. június 1., szombat 14:57

Péntek késő éjjel játszották az afrikai Bajnokok Ligája döntőjének visszavágóját a tunéziai ES Tunis és a marokkói Wydad Casablanca között. A afrikai BL-döntő mindig két meccsből áll, az elsőn 1-1 lett, a második mérkőzés pedig botrányba fulladt a videóbíró miatt.

Az történt ugyanis, hogy, a 41. percben hátrányba került marokkói csapat ugyan egyenlített, ám a játékvezető visszavonta a gólt, a Wydad Casablanca játékosai szerint helytelenül, ugyanis az egyenlítőgól szerintük érvényes volt. Ezért arra kérték Bakary Gassama játékvezetőt, hogy nézze vissza Walid El-Karti fejesét, a bíró viszont nem tette meg ezt, ugyanis hiába állt ott a VAR-monitor a pálya mellett, a rendszer nem működött, a csapatokat viszont erről nem tájékoztatták.

A marokkói csapat játékosai nem értették, hogy a VAR jelenlétében miért nem nézik vissza a kérdéses jelenetet, főleg, hogy a hétközi első meccsen gond nélkül használták a videóbírót, így nem voltak hajlandók folytatni a mérkőzést.

Még úgy sem, hogy az afrikai futballszövetség (CAF) elnöke, Ahmad Ahmad fél órát győzködte a csapatokat a játék folytatásáról, ám nem járt sikerrel, így a 60 ezer néző hiába várt 95 percet, nem láthatták a mérkőzés végét.

A győzelmet így az akkor 1-0-s, összetettben 2-1-es előnyben játszó Tunis szerezte meg, címet védve. A Wydad a mérkőzés második felének bojkottálása miatt a kár kétéves eltiltást kaphat a nemzetközi sorozatokból.

A sorozat 55 éves történetében először esett meg, hogy egy oda-visszavágós párharcot nem tudtak befejezni.

via BBC

Rovatok